Saturday, October 8, 2011

Again n Again ?!


kenapa ?
selalu ak kena game dgn girl ?
dari dulu . . ak xpnh pn dpt rasa secebis pn kebahagia . .
baru ak nk menghayati kebahagia . .
akan dtg dugaan . .
np dr dulu smpai skarang ak asyik diduga ?
ak tabah ke ? ak kuat ke ?
tidak . .
hanya luaran saja ak berwatakan mcm tu . .
tp jauh di sudut hati ak ?
sp yg tau pe yg ak rs n pe perwatakan ak sebenar . .
ak tau . .
ak sedar . .
ak xsempurna . .
kelebihan kau kelemahan ak . .

np smua org xpnh nk nmpk pe yg ak uat ?
np perlu burukkan ak bagai dgn kwn2 kau ?

bkn kau xtau ak dmm waktu tu . .
sbb tu ak xleh msg kau n hantar kau g hospital. .

bkn kau xtau ak yg amik kau time kau di kl utk g ke kolej . .
tp kau ckp kwn2 kau amik kau . .

bkn ak xnk letak pic ko dlm wallpaper hp ak . .
tp kau tau xhp pe yg ak pkai ?

bkn kau xtau ak ssh utk de duit di kolej . .
tp kau becerita dgn org kau xckup duit utk beli gelang
spaya org tau ak xde duit utk bantu ko . .
bkn kau xtau ak akan uat pe sj utk tenangkan hati kau . .
pernah xak bg pasword fb n blog utk kau delete pe sj yg uat ko
rasa xselesa kan?

prnh xkau ckp kat ak kau sygkan ak sgt2 ?
tp pernah xkau maksudkan n huraikan syg kau itu ?

pernah xkau janji dgn ak spaya jujur n jg hati ak sbaik mgkin ?
tp np kau mgkir janji2 kau itu ?

kau sllu ckp np kau nk jg smua aty org sdangkan org xjg aty kau ?
tp pernah xkau nk jg hati ak sebaik mgkin ?

pernah xak ckp dgn kau yg ak risau bila ak berjauhan
dgn kau tkut kau xpndai jg diri ?
tp np dr skrng pn kau xjg diri ?

pernah xak ckp kat kau ak sygkan kau even kau xnmpk syg ak ?
sbb kau xkn nmpk syg ak pd kau mcmne . .

pernah xak ckp "i jnji,i akan jg u,i akan akn syg u smpai
i mati " dan "kalau de jodoh kita jmp lg" sambil ak
lemparkan senyuman pd kau ?
tp np kau xpnh nk simpan kata2 ak tu ?

pernah xak ckp biar ak ssh tp ak xnk kau ssh . .
tp kau tau n pnh nmpk xak pnjam duit sana sini utk kita ?

pernah xak ckp yg ak xpnh bercinta smpai setahun ?
tp kau jnji kita akan bercinta smpai mati . .

pernah xak ckp dgn kau ak xpnh nk amik kisah cemohan org psl kau ?
tp kau tau xmcmne hati ak tanggung setiap kali
cemohan dilemparkan pd ak ?

smblum nie pernah xak maki hamun kau n tinggi suara dgn kau ?
xpnh kan ? sbb kau tau ak bkn type mcm tu . .


kau xkan taukn mcmne ak syg kau ?
yee..
kau mmg xkan tau pe yg ak tanggung slama ini . .
kau xtau jalan pe yg ak lalui selama ini . .
kau xkan tau ak bahagia ke xslama ini . .
kau xkan tau beban yg ak tanggung slama ini . .
kau xkan tau pe yg ak korbankan slama ini . .

np kau xpnh nk jg hati ak ?
np kau ssh nk setia dgn ak ?
np kau ssh nk bg secebis kasih syg ?
np ssh kau nk bahagiakan ak mcm org lain ?


org tua2 pnh berpesan even NABI MUHAMMAD S.A.W pn pnh uat . .
berikan peluang ke-2 setiap insan yg sia2kan peluang pertama . .
yeee . .
setiap org layak terima peluang ke-2 . .
dan ak sanggup bg kau peluang itu even risiko . .
tp . .
mampukah n bersediakah kau jd ibarat seperti lahir smula ?
semua dlm idup kau BARU ?
serahkan yg LAMA pd ak . .
serahkan kedua2 hp kau sony n nokia pd ak . .
serahkan fb or laman lain pd ak ?
100% berubah utk ak ?
sanggupkah kau ?

pasti kau pikir 1000juta kali kn ?
utk lakukan smua tu . .
ak xkisah pn kau xnk peluang ke-2 tu . .
sbb kau pn xkan n prnh tau mcmner ak syg kau . .
so kau fikir la sedalam2 diri kau . .

org kalau kena tembak pn xkn pulih dlm ms 2 minit . .
org yg kena tmbak pasti perlu di hantar ke hospital . .

sm la mcm ak . .
ak di tembak xkn pulih dlm 2 min . .
ak di tembak ak perlu tmpat yg tenang . .

so the point
*if kau xberubah skrang,kau xkan berubah smpai ble2
*if kau xhargai org,maka org xkn hargai kau
*if kau mainkan org,pasti org akan mainkan kau kelak
*if kau seronok dgn kehidupan kau skrang,maka lg seronok la kau nnti di akhirat
*if skrang life kau leh tkar2 cinta,pasti kelak kau akan bercerai-berai

sbb . .
ak percayakan KARMA . .
balasan yg akan diterima setelah pe yg dilakukan kita . .

kau da besar pnjang n leh fikir waras . .
so pndai2 kau pilih jalan hidup kau . .
spaya kelak kau xmenyesal smpai sudah . .






3 comments:

  1. sebak jgk aq bce post kao nih pek..
    nasihat skit la..wlaupon aq muda dari kao...
    kesimpulannya..
    kao jgn cepat sgt wat kputusan..lain kali..kao kene siasat dulu sblum wat pape..pkir baik2 pek..asal nmpak luaran ok,kao trus lemah..tergoda..kao sggup ke kene lagi..? adoii...mcm ni la..kao kene byk2 doa la pada yg satu..Allah swt..iaNya sntiasa ada pek..pasal jodoh,kao jgn pk la..kalo betul ada rezeki kao..ade la jodoh kao nnti..tuhan dh tentukan segalanya...

    ReplyDelete
  2. sabar . setiap yang berlaku ada hikmah . Allah knows best :)

    ReplyDelete