Saturday, October 8, 2011

Again n Again ?!


kenapa ?
selalu ak kena game dgn girl ?
dari dulu . . ak xpnh pn dpt rasa secebis pn kebahagia . .
baru ak nk menghayati kebahagia . .
akan dtg dugaan . .
np dr dulu smpai skarang ak asyik diduga ?
ak tabah ke ? ak kuat ke ?
tidak . .
hanya luaran saja ak berwatakan mcm tu . .
tp jauh di sudut hati ak ?
sp yg tau pe yg ak rs n pe perwatakan ak sebenar . .
ak tau . .
ak sedar . .
ak xsempurna . .
kelebihan kau kelemahan ak . .

np smua org xpnh nk nmpk pe yg ak uat ?
np perlu burukkan ak bagai dgn kwn2 kau ?

bkn kau xtau ak dmm waktu tu . .
sbb tu ak xleh msg kau n hantar kau g hospital. .

bkn kau xtau ak yg amik kau time kau di kl utk g ke kolej . .
tp kau ckp kwn2 kau amik kau . .

bkn ak xnk letak pic ko dlm wallpaper hp ak . .
tp kau tau xhp pe yg ak pkai ?

bkn kau xtau ak ssh utk de duit di kolej . .
tp kau becerita dgn org kau xckup duit utk beli gelang
spaya org tau ak xde duit utk bantu ko . .
bkn kau xtau ak akan uat pe sj utk tenangkan hati kau . .
pernah xak bg pasword fb n blog utk kau delete pe sj yg uat ko
rasa xselesa kan?

prnh xkau ckp kat ak kau sygkan ak sgt2 ?
tp pernah xkau maksudkan n huraikan syg kau itu ?

pernah xkau janji dgn ak spaya jujur n jg hati ak sbaik mgkin ?
tp np kau mgkir janji2 kau itu ?

kau sllu ckp np kau nk jg smua aty org sdangkan org xjg aty kau ?
tp pernah xkau nk jg hati ak sebaik mgkin ?

pernah xak ckp dgn kau yg ak risau bila ak berjauhan
dgn kau tkut kau xpndai jg diri ?
tp np dr skrng pn kau xjg diri ?

pernah xak ckp kat kau ak sygkan kau even kau xnmpk syg ak ?
sbb kau xkn nmpk syg ak pd kau mcmne . .

pernah xak ckp "i jnji,i akan jg u,i akan akn syg u smpai
i mati " dan "kalau de jodoh kita jmp lg" sambil ak
lemparkan senyuman pd kau ?
tp np kau xpnh nk simpan kata2 ak tu ?

pernah xak ckp biar ak ssh tp ak xnk kau ssh . .
tp kau tau n pnh nmpk xak pnjam duit sana sini utk kita ?

pernah xak ckp yg ak xpnh bercinta smpai setahun ?
tp kau jnji kita akan bercinta smpai mati . .

pernah xak ckp dgn kau ak xpnh nk amik kisah cemohan org psl kau ?
tp kau tau xmcmne hati ak tanggung setiap kali
cemohan dilemparkan pd ak ?

smblum nie pernah xak maki hamun kau n tinggi suara dgn kau ?
xpnh kan ? sbb kau tau ak bkn type mcm tu . .


kau xkan taukn mcmne ak syg kau ?
yee..
kau mmg xkan tau pe yg ak tanggung slama ini . .
kau xtau jalan pe yg ak lalui selama ini . .
kau xkan tau ak bahagia ke xslama ini . .
kau xkan tau beban yg ak tanggung slama ini . .
kau xkan tau pe yg ak korbankan slama ini . .

np kau xpnh nk jg hati ak ?
np kau ssh nk setia dgn ak ?
np kau ssh nk bg secebis kasih syg ?
np ssh kau nk bahagiakan ak mcm org lain ?


org tua2 pnh berpesan even NABI MUHAMMAD S.A.W pn pnh uat . .
berikan peluang ke-2 setiap insan yg sia2kan peluang pertama . .
yeee . .
setiap org layak terima peluang ke-2 . .
dan ak sanggup bg kau peluang itu even risiko . .
tp . .
mampukah n bersediakah kau jd ibarat seperti lahir smula ?
semua dlm idup kau BARU ?
serahkan yg LAMA pd ak . .
serahkan kedua2 hp kau sony n nokia pd ak . .
serahkan fb or laman lain pd ak ?
100% berubah utk ak ?
sanggupkah kau ?

pasti kau pikir 1000juta kali kn ?
utk lakukan smua tu . .
ak xkisah pn kau xnk peluang ke-2 tu . .
sbb kau pn xkan n prnh tau mcmner ak syg kau . .
so kau fikir la sedalam2 diri kau . .

org kalau kena tembak pn xkn pulih dlm ms 2 minit . .
org yg kena tmbak pasti perlu di hantar ke hospital . .

sm la mcm ak . .
ak di tembak xkn pulih dlm 2 min . .
ak di tembak ak perlu tmpat yg tenang . .

so the point
*if kau xberubah skrang,kau xkan berubah smpai ble2
*if kau xhargai org,maka org xkn hargai kau
*if kau mainkan org,pasti org akan mainkan kau kelak
*if kau seronok dgn kehidupan kau skrang,maka lg seronok la kau nnti di akhirat
*if skrang life kau leh tkar2 cinta,pasti kelak kau akan bercerai-berai

sbb . .
ak percayakan KARMA . .
balasan yg akan diterima setelah pe yg dilakukan kita . .

kau da besar pnjang n leh fikir waras . .
so pndai2 kau pilih jalan hidup kau . .
spaya kelak kau xmenyesal smpai sudah . .